Doorstikken dekzeil

Doorstikken dekzeil

Is het stiksel in uw dekzeil vergaan? Geen paniek, dit kunnen we oplossen door simpelweg het dekzeil nogmaals onder de naaimachine door te halen en deze zo opnieuw te stikken, waardoor uw dekzeil blijft doen waar hij voor gemaakt is: het droog -en schoonhouden van uw boot.

Het is van groot belang dat het doorstikken van uw dekzeil tijdig gebeurt. Het is namelijk zo dat wanneer de verschillende stukken stof in uw dekzeil loslaten, en wij de stukken weer opnieuw aan elkaar moeten zetten, dan kan het zo zijn dat deze net niet op de juiste plek terecht komen.

Een gevolg hiervan kan zijn dat uw dekzeil niet meer goed op spanning staat en er kuilen in het doek ontstaan waarin het regenwater doorsijpelt. Het opnieuw moeten verbinden van de verschillende stukken doek kan in sommige gevallen zelfs resulteren in het niet meer dicht kunnen maken van de sluitingen, waardoor uw dekzeil niet langer aan zijn functie voldoet.

Specifieke vraag?

Om tijdig vast te stellen of uw dekzeil doorgestikt moet worden moet u letten op de volgende signalen:

  • Het bruggetje in het stiksel is op sommige plekken verdwenen, u ziet in dit geval puntjes in het stiksel in plaats van streepjes.
  • Wanneer u kruiselings met uw nagels over het stiksel heen krabt laat het stiksel los.

Let hierbij met name op de stiksels die op het hoogste punt van uw dekzeil zitten, deze vergaan namelijk vaak als eerste. Dus als u aan de hand van de eerdergenoemde signalementen merkt dat deze stiksels kapot aan het gaan zijn, dan weet u dat het tijd is om uw dekzeil door te laten stikken en kunt u verdere reparatie- en/of refitkosten voorkomen.

Prijzen werkzaamheden

Voor standaard werkzaamheden hanteren wij vaste prijzen. Voor de overige reparaties hanteren wij een vast uurtarief, waarvoor u vrijblijvend een prijsopgave kunt laten maken.

Reparatie aanvragen

Webshop producten

Uw reparatie niet gevonden?