Hoge kwaliteit!
Vrijblijvende offertes!
Snelle service!

Kap doorstikken

Vanaf 180,00

Laat het stiksel in uw buiskap los? Geen probleem, wij kunnen dit voor u oplossen door de kap nogmaals onder de naaimachine door te halen en zo uw kap door te stikken. Zo blijft uw buiskap doen waar hij voor gemaakt is: uw boot beschermen tegen het weer.

Het is erg belangrijk dat u uw kap op tijd laat doorstikken. Want als uw buiskap niet tijdig wordt doorgestikt dan kunnen de verschillende delen van de kap loslaten. Als dit het geval is moeten we de stukken weer opnieuw aan elkaar zetten zonder exacte referentiepunten en kan het zo zijn dat deze niet overal op de juiste plek terecht komen.

Dit kan als gevolg hebben dat uw buiskap niet meer goed op spanning staat en er kuilen in het doek ontstaan, hierin verzamelt het regenwater zich, wat er uiteindelijk voor zorgt dat het water doorsijpelt. Als de verschillende delen in uw kap helemaal los komen kan dit er in sommige gevallen zelfs toe leiden dat de sluitingen niet meer passen en uw buiskap dus onbruikbaar wordt.

 

Om ervoor te zorgen dat uw kap op tijd wordt doorgestikt moet u letten op de volgende signalen:

  • Het bruggetje in het stiksel is op sommige plekken verdwenen, u ziet in dit geval puntjes in het stiksel in plaats van streepjes.
  • Als u kruiselings met uw nagels over het stiksel heen krabt laat het stiksel los.

Let hierbij met name op de stiksels die op het hoogste punt van uw kap zitten, deze vergaan namelijk vaak als eerste. Dus merkt u aan de hand van de eerdergenoemde signalen dat de stiksels in uw buiskap kapot aan het gaan zijn? Dan weet u dat het tijd is om uw kap door te laten stikken en kunt u verdere reparatie- en/of refitkosten voorkomen.

Over Bootzeilrepareren